Nagyon szeretjük, sokkal jobb és sokkal olcsóbb, mint a boltban kaphatóak, jó szívvel osztom meg a receptjét.
Sógyurma recept:
25 dkg liszt
2 evőkanál só
1 kávéskanál citromsav
2 evőkanál olaj
3 deci víz
A száraz összetevőket jól összekeverjük és pontosan kettéosztjuk
1,5 dl vízben elkeverünk 1 evőkanál olajat és a kívánt színű ételfestéket
A vizet elkezdjük melegíteni és az egyik adag lisztes keveréket elkeverjük benne
Pár percig kavarjuk, levesszük a tűzről majd mikor már kéz meleg jól átgyúrjuk.
Jó selymes állagú lesz.
Az adag másik felével ugyanígy járok el egy másik szín hozzáadásával.
Tehát a fent említett adag kétféle színű gyurma elkészítésére elegendő
A gyurma levegőn szárad, ki is süthető.
Ez a recept bevált nekem, jobb mint a bolti, nem szárad úgy a levegőn, gyurmázás közben egyáltalán nem fogja be a kezet, jól gyúrható.
Három fajta ételfestékem volt itthon: citrom sárga, kék és piros, ezekből készítettem.
Sógyurma recept:
25 dkg liszt
2 evőkanál só
1 kávéskanál citromsav
2 evőkanál olaj
3 deci víz
A száraz összetevőket jól összekeverjük és pontosan kettéosztjuk
1,5 dl vízben elkeverünk 1 evőkanál olajat és a kívánt színű ételfestéket
A vizet elkezdjük melegíteni és az egyik adag lisztes keveréket elkeverjük benne
Pár percig kavarjuk, levesszük a tűzről majd mikor már kéz meleg jól átgyúrjuk.
Jó selymes állagú lesz.
Az adag másik felével ugyanígy járok el egy másik szín hozzáadásával.
Tehát a fent említett adag kétféle színű gyurma elkészítésére elegendő
A gyurma levegőn szárad, ki is süthető.
Ez a recept bevált nekem, jobb mint a bolti, nem szárad úgy a levegőn, gyurmázás közben egyáltalán nem fogja be a kezet, jól gyúrható.
Három fajta ételfestékem volt itthon: citrom sárga, kék és piros, ezekből készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése