2013. július 20., szombat

5. nap



Ismét nem önállóan ébredt, de ezen nem csodálkozom. Nagyon elfárad napközben, este nem fekszünk korábban, nappal pedig már évek óta nem alszik. Ennek ellenére a lelkesedése nem fogy, a bemelegítés után Ő volt az első, aki a Zoli bácsi utasítását végrehajtotta, amely így szólt: -Mindenki fogjon egy úszólapot és menjen a medence szemben lévő oldalára és ott üljön le! Nagyon büszke voltam rá, hogy többiek a másik oldalon lévő úszólapért mentek, amikor  Ő már úszólappal a kezében ült a kijelölt helyen.
Szorgalmasan csinálta amit kértek Tőle, leggyakrabban vele mutatták be a feladatokat. Ennek azért örülök különösen, mert volt a csoportban 3-4 rendbontó kisfiú, akikkel egyszerűen semmit sem lehetett kezdeni. Nem fogadtak szót, kimentek a medencéből, rohangáltak körbe-körbe, vagy sírtak valami miatt, vagy éppen éhesek voltak, vagy haza akartak menni. Amikor a medencében voltak, akkor sem a feladatokat hajtották végre, hanem játszottak, ugráltak a vízbe, vagy a többiek munkavégzését zavarták a rendbontásukkal. Volt bennem egy kis félelem, hogy esetleg a Zalán is csatlakozni fog hozzájuk... De nem! Anélkül, hogy erre külön kértem volna, kötelességtudó, fegyelmezett, szorgalmas és nagyon megfelelni akaró volt egész héten, s a szünetekben sem rendetlenkedett, hanem a játszósátor volt minden vágya.



Festett, gyurmázott, színezett, puzzle-t rakott össze, ma pedig Adriennel virágot készítettek. Kaptam Tőle egy fehéret, magának pedig egy piros pipacsot hozott haza. Nagyon-nagyon elégedett vagyok a viselkedésével, büszke vagyok rá!! 
Ami pedig az úszást illeti: Nagyon ügyes, már elég neki egyik kézzel fogni az úszólapot, ami nagyon minimális segítséget nyújt, de anélkül még nem megy. A szakemberektől kapott tájékoztatás alapján, az világossá vált számomra, hogy életkora miatt SZÉPEN, SZABÁLYSZERŰEN ezen a nyáron még nem fog tudni úszni, mert a mozgáskoordináció jelenlegi szakasza ezt még nem teszi lehetővé, de vízben helyzetet változtatni úszásszerűen már most is tud. A nyújtott kar és láb a legnagyobb probléma, ahogy minden hasonló korú gyermeknél. Majdnem mindent jól csinál,csak a végtagjai vannak behajlítva közben. Időnként egy-egy tempó erejéig kinyújtja, de a következőnél már ismét behajlítja. Majd jövőre már hátha sikerül. :) 
A vízben bátor, egyáltalán nem fél benne. Többet látom a talpát és fenekét, mint a fejét. :) Úszás közben is a vízben a feje, csak levegővételhez emeli ki. A fiúknak ez többnyire nem is okoz problémát, a csajok nem akarják vízbe dugni a fejüket, illetve aki le is dugja, amint kiemeli, kartempó helyett rögtön az arcát törli a kezével, hogy ne legyen vizes. :)
Elégedetlenek semmiképpen nem vagyunk, rengeteget fejlődött. A mai nap volt az utolsó, de mivel rendkívül jól érzete magát, feltettük neki a kérdést, hogy akar-e még menni? Természetesen igen volt a válasz! A nagyi is azt szeretné, ha a kis unokája jól érezné magát, így befizet számára még egy hetet. Így hát a jövő héten is úszótanfolyam lesz a program... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése