2015. november 12., csütörtök

Zalán mondta...

Ébresztgetem reggel... Nehezen ébred, éppúgy, mint az elmúlt 2 hónapban minden reggel. 20-25 perces program, mire azt mondhatom, hogy felébredt. Eddig hősiesen viselte, nagyon nehezen kelt fel, de nem morgolódott miatta. Minden reggel vidám, jókedvű kisfickóként -amilyen Ő maga - kezdte a napot.. Ma viszont azt mondta, hogy utál felkelni. Ma először adott hangot ennek. Majd egy kis szünet után még mindig csukott szemmel megkérdezte:
-Miért kell ilyen korán kelni?
Elmondtam neki, hogy én sem tudom, ez Kunszentmiklós sajátossága, hogy 7:15-kor már az iskolában kell lenni. A szomszéd faluban és az ország sok-sok helyén 8 órakor kezdődik a tanítás.

A szeme még mindig csukva... Kis szünet után megkérdezte:
-Szerinted beírassam ebbe az iskolába majd a gyermekemet?

:D :D :D 

-Ezt most még nem tudom megválaszolni! - mondtam. Sok mindenen múlik... pl azon, hogy itt fogsz-e majd élni. Ugyanis a középiskola után, ha tovább szeretnél tanulni, akkor erre a mi városunkban nem lesz lehetőséged. El kell majd utaznod másik városba. A Tomi is Pestre jár az egyetemre. Ő olyan szakmát választott, amellyel itt nem fog munkát találni. Valószínű, hogy valamelyik nagy városban fog élni, de Ő a  hosszú távú terve szerint Angliába készül. Amennyiben Te is hasonlóan leszel, akkor nem fogsz itt élni, ahogyan a gyermeked sem.

Kicsi csönd után, -már nyitott szemmel- érkezik a válasz:
-Én itt fogok élni. Ebben a házba. Ez lesz a gyerekszoba - mutat körbe a szobájában.
-És Te hol leszel? -érdeklődöm.
-A nappaliban, ahol most Ti.
-És mi hol leszünk? -kérdezem.

Ekkor már ült az ágyban és rövid csönd után a mutatóujjával felfelé mutat, majd így szól:
-Fent a mennyben....

:O :O :O




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése