2013. november 15., péntek

Ismét erőszak az oviban

Sajnos az erőszak fokozódik...
Ma, amikor hazaértünk (!), levettem a sapkát Zalánról és ez a látvány tárult elém:



Ez a valóságban egy picit pirosabb és püffedt is, amit a kép nem ad vissza. Jól kirajzolódik rajta egy alsó és egy felső fogsor. A Bence megharapta. 
Mindezt itthon, a kisfiamtól tudom meg... Az óvodában ezt nem közölte velünk senki. 
Mélységesen fel vagyok háborodva, hogy ilyen dolgok történnek az oviban. Ezért KELL odavinnünk? Szerencsétlen kisfiam azt sem tudja, hogy mi az erőszak! Mi soha nem bántjuk, semmilyen formában. Elveinkkel ellentétes. Mindent megbeszélünk vele és mindent el tudunk érni nála szép szóval. 
Mit lát, hall az a gyermek, amelyik ehhez az eszközhöz folyamodik, hogy megharapja a másikat? A Bence már nem először bántja a Zalánt. Vajon Őt mire tanítják a szüleik? Mit lát otthon egy agresszív gyermek? Sajnos nem egyedül van a csoportban, aki üt, ver, csapkod, földre teperi a másikat. 

Arra az elhatározásra jutottunk, hogy visszamegyünk az oviba, beszélünk a Kati óvónénivel. 
Nem tudom, hogy milyen eredménye lesz, mert azt mondta, hogy Ő nem tud egyszerre 26 gyerek mellett lenni, és ez bizony elő fog fordulni máskor is. Szólni fog a Bence szüleinek, de ez általános jelenség az oviban, a másik csoportban még rosszabbak a gyerekek... 
Az Ő fogsora lenyomatát nézegethetjük Zalán arcán

Az országunk vezetése pedig kötelező teszi 3 éves kortól az óvodai beíratást. Nagyszerű ötlet, csak gratulálni tudok hozzá!!!  Annak a szülőnek is kötelező lesz ilyen nagyszerű közösségbe vinni a gyermeket, aki meg tudja oldani, hogy otthon legyen vele. Vagy azért mert nem dolgozik, vagy azért, mert otthon van kisebb gyermekkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése