2015. szeptember 1., kedd

Az első nap az iskolában

Új napirendünk szerint nekem 6:20-kor, Zalánnak 6:30-kor ébresztő. Nem esett jól egyikünknek sem. Ezen túllépve gyorsan összekaptuk magunkat és 7 órakor már indultunk is az iskolába.
Minden könyvet vinni kellett, nagyon nehéz volt a táska. Ennek ellenére büszkén vette a hátára és pózolt  vele az első fotóhoz. :)



Az iskolát megközelíteni sem lehetett, a parkolás esélytelen próbálkozás lett volna. Így apa kitett minket és ment tovább a dolgára. 


Az utolsó padban ül, Zsolti mellett, aki ovis barátja volt.

Kicsit nagy a káosz az első reggelen :) 


Az ajtón lévő osztálynévsor



Sok dolgot kellett intézni, nem végeztünk hamar. A gyermek adatait kellett egyeztetni, különböző nyilatkozatokat aláírni, stb. 
Mindezek közben rájöttünk, hogy az innivalóját otthon felejtettük, így természetesen rögtön szomjan is akart halni. :) Elintéztünk mindent és elmentem vettem neki vizet, majd bevittem a suliba. 
A mai napon kivételesen délben kellett érte menni, addigra már meg is ebédeltek.

Készítettem Zalánnak egy kiflit, sajttal és kolbásszal, azt természetesen haza is hoztuk. Holnaptól nem fogok neki ennivalót készíteni, hiszen kapnak tízórait, ebédet és uzsonnát is. Annak a valószínűsége, hogy egyik sem lesz a foga alá való, kicsi. Legalábbis ebben reménykedek. :) 
Remélem nem fog fogyni. 23,7 kg és 119 cm volt ma reggel. 1 hónap múlva ismét mérem, ha véletlenül mégis fogyni kezdene, akkor átértékelem a döntésünket. Inkább abban reménykedek, hogy pozitív változást hoz az életünkbe kötelező menza. Ma már meg is történt az első: paprikát evett! :) Szendvics volt a tízórai, zöldségleves és húsos makaróni pedig az ebéd. A szendvics felét ette meg, levest nem evett és húsos makarónival pedig jóllakott. 
Itthon is húsos makaróni volt, mert én is abból az étteremből rendeltem ebédet. Kanalat tettem neki hozzá, talán nem is tudom megmondani, hogy miért, hiszen szokott villával enni. Azt mondta, hogy az iskolában villával kellett enni, most is azzal szeretné. :D 
Nem tanultak semmit, egyesével végignézegették a könyveket, játszottak, nyári élményeket rajzoltak, ettek, majd hazajöttek. 
Házi feladat az volt, hogy a nyári élményes rajzát csiszolgassa egy kicsit. Annyi változás történt rajta, hogy az embereknek hajuk is lett, mert az iskolából kopaszon hozta haza. :) 

Megkérdeztem, hogy mit ábrázol a kép? Azt felelte: Napot, felhőt, tengert, hullámot, Tomit és Őt. :) 


Ez az Ő nyári élménye. :) 




Magatartására kapott  egy mosolygós arcot , aminek azért örülök, mert Bencével az ellentét továbbra is megvan közöttük. Tanító nénik azt mondták ma, hogy kezelni fogják a helyzetet. Reménykedem benne, hogy sikerül...




                                                      Egy kis lesifotó az ebédről visszafelé.... 








Az iskola után a papírboltba vezetett az utunk, hogy a tanító néni kérésének megfelelően,  beszerezzünk egy nagy és egy kicsit irattartó mappát. Végül pedig a Kristályban megünnepeltük az első nap végét. :) 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése