2011. november 18., péntek

Védőnéninél jártunk

Ma 11 órára adott időpontot az Éva védőnéni, hogy Zalán 3 éves szűrővizsgálatát elvégezze. 
Zalán bátran és érdeklődően vett részt rajta. leginkább a látásvizsgálat tetszett neki. Éppen olyan táblát kellett nézni, mint a felnőtteknek,csak ezen nem számok, hanem fésűk voltak. Meg kellett neki mondani, hogy lefelé, felfelé, jobbra vagy balra áll az a fésű, amit az Éva mutat. Sőt nem csak mondta, hanem a kezével mutatta is. :) Nagyon édes volt, még engem is meglepett, hogy azonnal megértette a feladatot és hibátlanul meg is oldotta. :)
Súlya 16800 gramm volt, itthon ruhátlanul 16250 gramm volt, az Éva ezt az utóbbi adatot rögzítette a kiskönyvünkben. Magassága 98 cm, fejkerület 48 cm, mellkas kerülete: 54 cm, hallás ép, látás ép. Itt jegyzem meg, hogy a cipőnk 26-27-es, de nem a talpa hossza miatt szükséges, hanem a magas lábfeje miatt. Talphossza 15 cm, a ruhamérete pedig 98-104-es.

Kérdezgette a testrészeit, amelyet  természetesen meg tudott mutogatni. (Érdekesnek tartom, hogy 3 évesen kell ezt tudnia, hiszen szerintem nincs olyan gyerek aki ezt ne tudná már 1-1,5 évesen.) Mondtam is viccesen neki, hogy miért nem azt kéri tőle, hogy számoljon el 10-ig, magyarul, vagy akár angolul, esetleg kérdezze tőle a színeket angolul, hiszen ezeket is tudja. :D Majd valóban kérdezte a rendelőben lévő tárgyak színeit, amit a Zalán helyesen meg is válaszolt angolul. (Magyarul már 2 évesen is tudta őket.) Így került rá a vizsgálati lapra a megjegyzés rovathoz: magyarul és angolul számol 10- ig és mindkét nyelven ismeri a színeket. :D :D :D Én viccnek szántam... :)



Végül időpontot kaptunk a Zsuzsa doktornénihez hétfőn 14:40-re, amit a hugival elcseréltünk, így a Málna 8 hónapos vizsgálatára kapott 13:50-es időpontra megyünk. :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése