2014. április 15., kedd

A vizsgálatok eredménye

Adós vagyok a vizsgálati eredménnyel...

A vérvételre több, mint 1 hónapot kellett várni. Az derült ki belőle, hogy allergiás. Minden egyéb érték megfelelő volt, a D- vitamin szint kivételével. Az ugyanis nagyon alacsony volt. 
Amikor visszamentünk a doktornőhöz, azt javasolta, hogy csináljuk allergia tesztet, ha szerintem végig üli azt a 20 percet, amit kell. Természetesen végig üli, majd segítségére leszek, ha kell tartom a karját. 
Kicsit pityergett, amikor a bőrét felsértette,  de nem volt veszélyes. 
 Türelmesen, kicsit félve, aggódva várta, hogy leteljen a tesztidő. Nagyon sajnáltam szegénykét... :(


Az eredmény az lett, hogy házipor, poratka és penészgomba allergiás. Kaptunk gyógyszert, naponta kell szedni. Azt még nem lehet tudni, hogy élete végéig, vagy csak néhány hónapig, hétig kell szednie. 4-5 hét múlva kell visszamenni a doktornőhöz.
Addig az otthoni teendők: a plüss álaltokat, kimosni, amit nem lehet, azt le kell fagyasztani. Majd alaposan kiporszívózni. A család ágyneműjét antiallergénre és 60 fokon moshatóra kell cserélni. Gyakrabban porszívózni, kizárólag nedves ronggyal port törölni. Amit nem lehet kimosni, azt nyáron a napra, télen pedig a fagyra ki kell tenni.
Első nekifutásra ennyi a teendő, majd meglátjuk milyen irányba változik. Orra azóta is folyik, köhög, állapotában javulás nincs.
Doktornő szerint mehet közösségbe. Így jövő héten újrakezdjük az óvodát.
Remélem javulni fog, én mindent megteszek érte. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése